2013. november 3., vasárnap

2.rész

Amint Hayley háza elé értek a lányok, már hallották a dübörgő zenét. Hayley izgatottan várta az ajtóba a két lányt. Amint meglátta őket hangos őrjöngésbe kezdett, és ez a két lányt eléggé meglepte.
Ahogy beértek a házba Kiara orrát egyből megcsapta a cigi és az alkohol tömény szaga. A napaliba táncoló fiatalokat lehetett látni, de a lányok semmilyen ismerős arcot nem véltek felfedezni. Bár ez nem meglepő mivel Hayley ismerősei, hogy is fogalmazzak....elég érdekesek voltak. De a lányokat ez egy cseppet sem érdekelte! Ők is bementek a napaliba a többi srác közé és elkezdtek táncolni. Pár perc múlva már Hayley is ott állt mellettük két pohárral a kezében.
- Tessék!-mondta
- Mi van benne?- kérdezte kissé meglepődve Mira.
- Wiskey!- hangzott a válassz.
Kiara amint ezt meghallotta, egyből a pohár felé nyúlt.
- Köszöntem!- vágta rá és kivette a poharat unokatesója kezéből és folytatta tovább a táncikálást.
- Figyu Hayley! Én nem igazán szoktam piálni.... - mondta kissé félénken Mira. De ez már késő volt mert Hayley a lány kezébe nyomta a wiskey-vel teli poharat.
- IDD MEG! MOST!!! - kiáltotta Hayley, mert a hangos zenétől már saját magát sem hallotta, majd megfordult és kiment a konyhába. Egy óra elteltével Mira már nem bírta tovább a ricsajt és elindult az emeletre, hogy hátha ha bemegy valamelyik szobába ott talán nem fogja hallani a zenét, és egy kicsit le is tud ülni mert a sok állásba már a lába is megfájdult. Amint kinyitotta a fürdőszoba ajtaját furcsa látvány tárult elé. Négy lány félrészeg állapotban  a fürdőkádban fetrengett.
Amint Mira meglátta őket egyből becsukta az ajtót és lerohant vissza a napaliba. Nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy barátnője hol lehet, mert amint leért az emeletről Kiara egy fiúval folytatott elmélyült beszélgetést. Mira odaszólt a lánynak, hogy haza megy, de az mintha meg se hallotta volna ugyanúgy beszélgetett tovább.
      Ahogy kiért a házból sűrű köd csapta meg az arcát. Az őszi levegő a hajába fújt és úgy érezte magát mint egy filmsztár. Felidézte kisgyerekkorát, és a  macskaköves úton csak arra figyelt, hogy kizárólag a kövekre lépkedjen mert ha mellélép akkor leesik, és a vízi szörny leharapja a lábát! Az elmélyült ugrándozásba teljesen elfelejtette, hogy már rég nem az ismer környéken jár, hanem egy sikátorban. Erre csak akkor döbbent rá mikor egy hajléktalan oda szólt neki. Mira gyors pillantást vetett az emberre, majd gyorsan elrohant. Mikor már a saját utcájukba ért egy pillanatra lelassított és megnézte a mobilján az időt. Hajnali kettő, állapította meg, majd újra futásnak eredt mert hirtelen hangos kutyaugatást hallott a háta mögül. Gyorsan elfutott a házuk elé majd berontott a házba. Csörtetve elindult a nappaliba és közben a falat tapogatta a villanykapcsoló után. Mire megtalálta a kapcsolót a nagy hangzavarra az apját vélte felfedezni a lépcső aljában aki eléggé morcosnak tűnt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése